Din cauza numărului foarte mare de incendii izbucnite la vegetaţia uscată, este interzisă folosirea focului în spaţii deschise fără permis de lucru şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării acestuia.
Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se face numai după obţinerea permisului de lucru cu foc, conform prevederilor normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007. Permisul de lucru cu foc se emite de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau de către o persoană desemnată în acest sens. „Potrivit legislaţiei specifice, primarii sunt obligaţi să aducă la cunoştinţa cetăţenilor prevederile generale care trebuie respectate, având în vedere că, în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă. În ultimul timp, pe raza judeţului Mehedinţi au avut loc foarte multe incendii din caza focului lăsat nesupravegheat în spaţii deschise“, a declarat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta“.
Asta nu este însă tot, suprafeţele de terenuri care urmează să fie astfel eliberate de vegetaţie trebuie parcelate şi izolate faţă de căile de comunicaţii, construcţii, culturi şi fondul forestier. Cei care vor fi depistaţi încălcând interdicţia impusă prin ordinul prefectului vor primi amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. Din cauza numărului foarte mare de incendii izbucnite la vegetaţia uscată, este interzisă folosirea focului în spaţii deschise fără permis de lucru şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării acestuia.
Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se face numai după obţinerea permisului de lucru cu foc, conform prevederilor normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrul