Lipsa banilor a întârziat lucrările de reabilitare a şcolilor. Din totalul celor 303 clădiri în care funcţionează cele 155 de şcoli din judeţul Tulcea, 33 nu deţin autorizaţii sanitare de funcţionare.
În majoritatea şcolilor din judeţul Tulcea lucrările de reabilitare au fost întârziate din lipsa banilor. În aceste condiţii şcolile nu vor fi autorizate de către Direcţia de Sănătate Publică.
Fără apă şi fără toalete
Lipsa sursei de apă şi a grupurilor sanitare sunt două dintre motivele pentru care Direcţia de Sănătate Publică nu a acordat autorizaţie de funcţionare. Şcolile din Periprava, Letea, Gorgova, Partizani şi Alba nu au apă curentă. La Ceamurlia de Jos, Izvoarele, Dăeni, grupurile sanitare sunt necorespunzătoare. Elevii şi cadrele didactice folosesc clasicul W.C. din curte, impropriu din punct de vedere sanitar.
Clădiri degradate
O altă deficienţă este starea clădirilor în care se desfăşoară orele de curs. La Cârjelari, Sarighiol de Deal, Ostrov, Nalbant etc, degradarea imobilelor este accentuată. Structurile de rezistenţă sunt afectate, iar structurile interioare nu prezintă siguranţă.
Inspectorul general al ISJ Tulcea, Doru Căpriţă, a spus că majoritatea proiectelor de reabilitare sau reconstrucţie a şcolilor s-au împotmolit la capitolul lipsa banilor.
„Datorită lipsei resurselor financiare o parte dintre investiţii sunt stopate. Un caz este cel din oraşul Isaccea. Reabilitarea grădiniţei a fost stopată pentru că nu mai sunt resurse financiare. În situaţia aceasta mai sunt şi alte instituţii de învăţământ din judeţul Tulcea. Cu toate că primarii au făcut proiecte, nu a fost identificată sursa de finanţare“, a afirmat Doru Căpriţă.
Grădiniţa din Cartierul Prelungirea Taberei din Tulcea a fost finalizată, dar lipsesc dotările. Dacă primăria va dispune de fonduri este posibil ca cei mici să poată învăţa într-o c