* Ce au fost şi ce au ajuns patronii-meteorit din fotbalul nostru
Intraţi în forţă pe uşa din faţă în fotbalul nostru, pentru notorietate şi glorie rapidă, mulţi afacerişti autohtoni au fost nevoiţi apoi să iasă pe uşa din spate, aproape ruinaţi de echipele pe care le-au patronat, dar mai ales de managementul falimentar pe care l-au promovat.
Patronul formaţiei Unirea Urziceni, Dumitru Bucşaru, se înscrie pe o lungă listă de investitori care au dezvoltat relaţii tumultoase cu fotbalul şi care au decis, mai devreme sau mai târziu, să se retragă din fenomen. Atipic, Bucşaru nu a urmat traiectoria celorlalţi patroni de echipe de fotbal. În prima fază, ei au încercat din răsputeri să-şi facă imagine, apărând extrem de des în mass-media, dar în momentul în care au tras linia şi au făcut toate socotelile au decis să plece. Bucşaru a câştigat destul de bine din fotbal, peste 10 milioane de euro, numai din Liga Campionilor, dar alte afaceri şi actuala criză l-au determinat să facă pasul înapoi în ceea ce priveşte fotbalul.
* O listă lungă
Chiar dacă au fost animaţi de intenţii bune, Gheorghe Florea (Rocar), Eugen Huţu (Foresta), Nicolae Puiu (FC Oneşti), Dumitru Sechelariu (FCM Bacău), Heinrich Schorsch (FC Baia Mare), Dinel Staicu (U. Craiova), Emanoil Savin (Apulum), Nicolai Boghici (Oţelul), Nicolae Bara (UTA), Vladimir Cohn, Vasile Turcu (Dinamo) au renunţat la fotbal după ce au constatat că nu este o afacere care să-i umple de bani.
Nicolae Puiu a reuşit să promoveze pe prima scenă cu FC Oneşti, părând a fi un potent om de afaceri. După câţiva ani tumultuoşi, în care fotbalul şi politica l-au stors de bani, Puiu a decis să se retragă, averea sa diminuându-se serios, fiind de câteva ori în pragul falimentului. În acest moment trăieşte retras în casa lui din Oneşti, având venituri extrem de modeste şi nicio afacere în plan.
Eugen Huţu a