Legea ANI oferă posibilitatea demnitarilor să dea socoteală celor care i-au ales, cu privire la averea pe care o au. Declaraţia a fost făcută de premierul Emil Boc, prezent marţi, 24 august, la Senat, la votul asupra legii privind Agenţia Naţională de Integritate. Camera Superioară s-a reunit în sesiune extraordinară.
Legea ANI oferă posibilitatea demnitarilor să dea socoteală celor care i-au ales, cu privire la averea pe care o au. Declaraţia a fost făcută de premierul Emil Boc (audio), prezent marţi, 24 august, la Senat, la votul asupra legii privind Agenţia Naţională de Integritate. Camera Superioară s-a reunit în sesiune extraordinară.
Şeful Executivului recunoaşte însă că majoritatea de la Senat este "la limită". "Avem o majoritate la limită, e adevărat. Dar, repet, legea ANI este o lege a României şi pentru transparenţa averilor demnitarilor şi fiecare va trebui, în raport cu propriul electorat care l-a ales, să arate votul, dacă susţine sau nu transparenţa declarării averilor demnitarilor", explică Emil Boc.
"Este o lege a ţării, este o lege, repet, care dă socoteală, care dă posibilitate demnitarului să dea socoteală celui care l-a ales, cu privire la averea pe care o are. Dacă alţii se vor ascunde în spatele uşilor de prin acest Parlament, ca să nu-şi declare averile, oamenii vor trebui să ştie cine sunt aceştia, iar momentul adevărului nu e departe", afirmă premierul.
La Senat au sosit de asemenea ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, cel al Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu şi cel al Sănătăţii, Cseke Attila.
Şedinţa de marţi a început cu o pauză de consultări. Şedinţa Senatului s-a reluat, urmând ca votul final să fie dat după finalizarea dezbaterilor la cela şase puncte de pe ordinea de zi, liderii grupurilor parlamentare convenind ca şedinţa să nu mai fie întreruptă de pauze de consultă