Ieşenii care au drum prin Târgu Cucu sunt nemulţumiţi că trebuie să circule prin şanţurile săpate în mijlocul oraşului. Cei care locuiesc în această zonă nu cred că şantierul va fi închis până pe 15 septembrie, aşa cum au anunţat şefii din Primărie.
Câteva minute bune îţi sunt necesare ca să traversezi strada în zona şantierului din Târgu Cucu. Pentru a circula de pe un trotuar pe altul ai nevoie de o adevărată strategie, de răbdare şi de o condiţie fizică de invidiat.
Ieşenii care sunt nevoiţi să facă slalom prin tranşee sunt nemulţumiţi că din iulie, de când au început lucrările la porţiunea în care se schimbă şina de tramvai, nu s-a amenajat nicio punte pentru pietoni.
„Nu ştiu pe unde să o apuc, mă uit să văd cam pe unde mai pot trece ca să nu mă lovesc. Toată vara am mers prin gropile astea“, a spus ieşeanca Angela Popa.
„Oamenii pot ocoli“
Citeşte şi:
Iaşi: Promisiuni pentru deblocarea şantierului din Târgu Cucu
Iaşi: 77 de zile de calvar în centrul oraşului (FOTO)
Pietonii spun că s-au săturat de şanţurile săpate în zonă. „Nu am alternativă ca să trec în parcul dinspre Biserica Bărboi, trebuie să merg prin şanturi. Ar trebui să ocolesc pe la Hotel Europa, sau pe la trecerea din Târgu Cucu. Normal ar fi să amenajeze o punte“, a spus nemulţumită şi Caterina Cojocaru, care în fiecare dimineaţă este nevoită să treacă prin şanţurile din Târgu Cucu.
Conducerea RATP, societatea care este beneficiara lucrărilor de modernizare la şina de tramvai, susţine că cei care au organizat şantierul ar fi trebuit să asigure condiţii pentru trecători. „Ar fi costuri prea mari cu amenajarea unor punţi. Oamenii pot ocoli câţiva zeci de metri“, a declarat Maricel Ghercă, şeful RATP.
Lucrarea în valoare de două milioane de euro este executată de firma Martin Rose, între Târgu