Peste 300 de deveni servesc zilnic o pizza făcută de mâna ei. Există un singur lucru din tehnicile preparării pizzei pe care deveanca spune că nu l-a încercat încă: rotirea blatului pe degete.
Corina Stănescu este o specialistă de o factură aparte. În cinci ani de practică cotidiană, femeia a ajuns să cunoască toate pliurile ascunse ale preparării pizzei, denumire sub care găsim un adevărat bazar culinar. Nici nu avea cum să rateze această experienţă, pentru că job-ul devencei îşi împlineşte norma zilnică începând de la 300 de „compoziţii” gastronomice în sus. La Veneţia meseria devencei se numeşte „pizzaiolo”. În peninsulă acesta este profesionistul plătit să dea gust fantasticei creaţii gastronomice a italienilor.
„La serviciu, lucrez cu 15 tipuri de mezeluri, cinci condimente şi patru categorii de brânză, care combinate în diferite feluri, dau cele 28 de reţete de pizza din meniu. În particular, numărul tipurilor de pizza este infinit. Singure, reţetele de pizza pot umple o carte groasă de bucate. Pentru că blatul pizzei suportă orice amestec gastronomic la care vă puteţi gândi. Există pizza la tigaie, pizza umplută, pizza cu aluat subţire sau gros, pizza la cornet şi de ce nu pizza cu îngheţată”, spune Corina Stănescu.
Din orgoliu profesional, a încercat acasă şi i-au reuşit creaţii originale cum ar fi pizza cu fructe şi cremă de brânză, sau cea cu ciuperci proaspete. Deveanca spune că a avut ocazia de multe ori, iar colegii ei o pot confirma, să fie felicitată de clienţi. „De obicei, chelnerii mă cheamă pentru că un client vrea să felicite bucătarul. Sunt momente foarte plăcute pentru mine când aud „Doamnă, aţi făcut o pizza Dumnezeiască”, se confesează Corina Stănescu.
Există totuşi un lucru surprinzător: pizza făcută de Corina Stănescu la servici nu are niciodată gustul celei preparate de ea acasă. „Prima oară ai mei au fo