Sâmbătă, 28 august, se va desfăşura la Zalău prima ediţie a târgului pentru produse tradiţionale din Sălaj. Iniţiativa aparţine Consiliului Judeţean şi are ca obiectiv promovarea produselor de carne, panificaţie, lactate, apicole etc. din judeţul nostru, atestate ca produse tradiţionale. În funcţie de succesul proiectului, târgul va putea fi extins.
Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, a anunţat azi organizarea unui nou târg săptămânal de produse tradiţionale la Zalău. Prima ediţie va vea loc sâmbătă, între orele 9.00 şi 14.00, în parcarea de lângă sediul administraţiei judeţene.
„Am apreciat că în felul acesta dăm posibilitate producătorilor sălăjeni să-şi desfacă produsele într-un singur loc, iar consumatorii să poată avea acces la produse tradiţională de o calitate atent verificată. Noi le oferit un spaţiu şi electricitate gratuită”, a declarat Tiberiu Marc.
Cu acest prilej, în sala Porolissum a Consiliului Judeţean, va avea loc seminarul „Slow Food” la care este invitată să participe Claudia Roşca, coordonatoarea proiectului „Slow Food” Cluj, Transilvania. Producătorii vor avea posibilitatea de a găsi informaţii utile despre produsele tradiţionale ca parte din identitatea culturală regională.
Pot participa doar cei care au atestate de producători sau sunt în curs de atestare. Până acum şi-au anunţat prezenţa 10 producători, însă invitaţia rămâne deschisă.
Târgul va concura cu piaţa volantă din Centru, organizată de Primăria Zalău. „Noi nu vrem o piaţă paralelă cu a primăriei, vrem doar să promovăm produsele tradiţionale locale şi ca zălăuanii să găsească într-un singur loc produse de calitate", susţine Marc.