Magistraţii Tribunalului Bihor au decis, vinerea trecută, să respingă liberarea condiţionată cerută de fostul şef de la Secţia Penală, Mihai Viorel.
Decizia a venit după o şedinţă furtunoasă, în care fostul lor şef, care a executat jumătate din pedeapsa de 4 ani de închisoare încasată pentru luare de mită, şi-a manifestat fără menajamente ura faţă de justiţia pe care a servit-o, dar şi faţă de judecătorii chemaţi să-i analizeze cererea.
"Datorită prostiei unor judecători eu stau în plus în închisoare!", a izbucnit el la finalul dezbaterilor, catalogând refuzul de a fi pus în libertate "o dreptate specifică României", iar decizia magistratului care l-a judecat drept neavenită, pe motiv că acesta are o părere proastă despre şpăgari.
Comportament exemplar
BIHOREANUL a dezvăluit săptămâna trecută privilegiile de care a beneficiat fostul şef al Secţiei Penale din Tribunalul Bihor în timpul celor 2 ani petrecuţi până acum ca deţinut în Penitenciarul Oradea. Condamnat la 4 ani de închisoare pentru corupţie, Mihai Viorel a fost încarcerat pe 5 noiembrie 2007 şi, imediat, a fost declarat "persoană vulnerabilă" din cauza fostului statut de magistrat.
Ca atare, a fost separat de restul condamnaţilor pe motive de securitate, iar pe motiv de boală i s-a rezolvat şi scutirea de muncă, fie şi în interiorul închisorii. În plus, din iulie 2008 a fost "promovat" în categoria deţinuţilor cu regim deschis, beneficiind de mai multe avantaje, ca de pildă cel de a ieşi în oraş, în învoiri şi permisii de câte 5 zile, ori folosirea telefoanelor mobile în afara închisorii.
Favorurile, însă, nu s-au oprit aici. Luna trecută, fostul magistrat a cerut liberarea condiţionată înainte de termen, solicitare care a fost avizată favorabil de comisia Penitenciarului Oradea, fără o verificare temeinică şi pe considerente de-a dreptul hilare. Ca de pildă, pentru că