Câteva mii de persoane care au venituri pe drepturi de autor s-au înghesuit şi astăzi, dis-de-dimineaţă, la ghişeele caselor judeţene de pensii şi la cele ale agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă pentru a-şi depune declaraţiile de venit, conform noului cod fiscal intrat în vigoare de la 1 iulie. Sursa: Adi Pâclişan
Timişoara. În medie, 100 de timişoreni pe oră şi-au depus astăzi actele privind veniturile obţinute pe drepturi de autor. Din cauza aglomeraţiei, reprezentanţii Casei de Pensii Timiş au suplimentat de la o oră la alta numărul ghişeelor unde se primeau actele.
"Am pornit cu patru ghişee, însă pentru că oamenii au venit în număr foarte mare am crescut numărul lor la şase şi apoi la opt până la ora 12.00. În primele ore ale zilei, peste 400 de cetăţeni şi-au depus declaraţiile", afirmă Viorel Popa, purtătorul de cuvânt al CNPAS Timiş.
La AJOFM Timiş, "coada a fost acceptabilă", potrivit directorului Liviu Neguţ, care a adaugă că oamenii au aşteptat în medie 25 de minute pentru a ajunge în faţa funcţionarilor. La fel ca şi la casa de pensii, numărul ghişeelor a fost sumplimentat, de la două, câte erau deschise la primele ore ale zilei, la patru în jurul prânzului.
"Trăim într-o lume normală, nu pe vremea lui Ceauşescu"
Cluj-Napoca. Peste o mie de persoane s-au călcat astăzi în picioare, la sediul Casei de Pensii Cluj şi la cel al AJOFM pentru a-şi depune formularele. Oamenii se plâng de faptul că, în secolul internetului, mai sunt încă obligaţi să vină lună de lună să îşi declare veniturile.
"De ce se nu face o dată pe an sau la şase luni. Trimiţi o dată hârtiile cu ce sume ai încasat şi plăteşti ce ai de plătit. Trăim într-o lume normală, nu pe vremea lui Ceauşescu când plimbam hârtiile dintr-o parte în alta", spune Gheorghe Crăciun, persoană fizică autorizată.
Exasperaţi de birocraţia excesivă ş