Produsele de curatat cresc riscul de boli respiratorii la bebelusi. Cercetatorii de la Universitatea din Bristol trag un semnal de alarma pentru viitoarele mamici: folosirea unor produse de curatat neadecvate in timpul sarcinii poate avea repercusiuni grave asupra fatului, inducand serioase probleme respiratorii inca de la nastere. Studiul efectuat de oamenii de stiinta pe un esantion de 14.000 de copii din peste 7 000 de familii a raportat o legatura stransa intre expunerea prenatala si problemele respiratorii. Astfel, copiii expusi la diferite substante sunt de doua ori mai predispusi la afectiuni respiratorii care pot degenera in astm. Doctorul pediatru Ana Culcer, seful Sectiei de Neonatologie de la Spitalul Municipal Bucuresti, comenteaza acest studiu si ne ofera cateva sfaturi despre cum ne putem proteja copiii chiar dinainte de nastere, scrie Gandul.
Ce lipsuri ale organismului tradeaza poftele. Pofta exagerata de mancare este cauzata, de regula, de o gestionare gresita a consumului de alimente. "Supraconsumul de produse industriale, bogate in zaharuri si grasimi, face ca hormonul care da senzatia de satietate sa ramana permanent activ, inducand foamea continua. Acest lucru este determinat de fluctuatiile greutatii, adoptarea unui program de masa haotic, dar si de stresul psihic", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, in cartea sa aparuta recent "Si noi ce mai mancam... ca sa slabim?". Selectia alimentara se face si dupa cum sunt ambalate alimentele, gust, culoare etc. Pentru a evita un supraconsum, apelati la o dieta diversificata si respectati un program regulat al meselor, anunta EVZ.
Absenta vitaminei D in organism poate declansa aparitia diabetului si a artritei. Vitamina D influenteaza peste 200 de gene, inclusiv cele asociate cu cancerul si cu bolile sistemului imunitar, precum scleroza in placi, potrivit ultimelor descoperiri