În primele două săptămâni după începerea noului an şcolar, elevii şi studenţii din Maramureş vor beneficia de lecţii de ecologie pentru a se implica activ în proiectul „Let’s do it Romania!” care se va desfăşura pe plan naţional în data de 25 septembrie.
Inspectoratul Şcolar (ISJ) Maramureş se implică activ pentru succesul proiectului „Let's do it, Romania!”. „În afară de activitatea de ecologizare, prin intermediul şcolilor din judeţul Maramureş ne atingem şi obiectivele de dezvoltare personală, muncă în echipă, voluntariat şi constientizarea problemelor de mediu”, a declarat Camelia Duţă, responsabil proiect în cadrul ISJ Maramureş. „În perioada de două săptămâni după începerea anului şcolar, elevii vor beneficia de cursuri speciale despre aceste domenii extrem de sensibile şi importante în evoluţia unei comunităţi şi pentru dezvoltarea persoanlă”, a continuat aceasta. Diriginţii, profesorii de biologie şi alte specialităţi vor organiza lecţii cu privire la importanţa muncii în echipă, voluntariatului, comunicarea intracomunitară, problemele de mediu şi relaţiile cu cei din jur. „Sperăm să atragem alături de elevi şi pe părinţii acestora, pentru că dezvoltarea copilului lor depinde şi de mediul în care o face. Dacă are în jurul său exemple pozitive, simţul responsabilităţii faţă de comunitatea din care face parte ar creşte.
UNBM se implică şi ea activ
Universitatea de Nord Baia Mare este prima universitate din judeţ care susţine şi se implică în proiectul „Let's do it, Romania!”. „Având şi o facultate cu specific, Universitatea de Nord, prin cadrele sale pot ajuta la identificarea zonelor greu accesibile ce trebuie curăţate”, a declarat Daniel Năsui, profesor responsabil de proiect în cadrul UNBM. „Există chiar şi peşteri pline de gunoaie în Maramureş şi alte zone în care se poate ajunge doar la pas, sau escaladând, zone care n-