Visatul ar putea îmbunătăţi memoria, creşte creativitatea şi ne-ar putea ajuta să ne pregătim mai bine pentru viitor.
Într-un studiu recent s-a arătat că oamenii care au dormit şi au visat în acest timp s-au comportat mai bine atunci când s-au confruntat cu probleme care implicau folosirea creativităţii. Somnul a ajutat oamenii să combine ideile în modalităţi noi de abordare a vieţii în general, a declarat psihiatrul Sara Mednick de la University of California, autoarea studiului.
Prima parte a experimentului de dimineaţă a constat într-un test de analogie a cuvintelor, cu ar fi de exemplu saraţele - sărat, bomboane - ... răspunsul corect fiind dulce. La prânz subiecţii au primit o pauză de 90 de minute, timp în care erau monitorizaţi.
Potrivit nationalgeographic.com, unii participanţi au dormit suficient de adânc pentru a visa, iar alţii doar au dormit superficial. Un al treilea grup s-a odihnit, dar nu a dormit.
A doua rundă de teste a început după-amiaza. Participanţilor le-a fost cerut să ghicească un singur cuvânt care ar fi trebuit să fie asociat cu alte trei cuvinte fără o legătură aparentă. Cei care au visat în timpul somnului au arătat o îmbunătăţire de 40% faţă de cei care nu au visat deloc sau care nu au dormit.
Studiul a arătat că somnul cu vise a îmbunătăţit abilitatea participanţilor în a detectat legături între lucruri care aparent nu au nimic în comun. Atât memoria a avut de câştigat în urma somnului, cât şi puterea imaginaţiei, fapt care ne-ar ajuta la planificarea viitorului.
Sursa: Realitatea.net
Visatul ar putea îmbunătăţi memoria, creşte creativitatea şi ne-ar putea ajuta să ne pregătim mai bine pentru viitor.
Într-un studiu recent s-a arătat că oamenii care au dormit şi au visat în acest timp s-au comportat mai bine atunci când s-au confruntat cu probleme care implicau folosirea creativ