Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi Institutul de Cardiologie au devenit vaci grase de muls pentru un grup organizat, care face averi din comisioane la achiziţionarea de aparatură medicală şi consumabile. Toate acestea, bineînţeles, din bani publici. Creierul reţelei este nimeni altul decât rectorul UMF şi în acelaşi timp directorul medical al Institutului de Cardiologie, senatorul PDL Iosif Ştefan Drăgulescu.
Comisioanele la negru se fac la achiziţionarea de consumabile, dar mai ales la cumpărarea de aparatură medicală. În general, tranzacţiile se fac prin firma unuia dintre oamenii de casă ai lui Drăgulescu sau, după caz, la mica înţelegere cu furnizorii, prin umflarea preţurilor de cumpărare. Evident, fiecare rotiţă, de la distribuitor la băieţii şmecheri de la cardiologie, are fiecare partea sa din pradă. Inclusiv profesorul Iosif Ştefan Drăgulescu, care prin cumulul de funcţii îşi dă acordul şi controlează prin dublul statut atât achiziţiile Universităţii de Medicină, cât şi cele ale spitalului de cardiologie. Doar din documentele intrate în posesia Jurnalului Naţional, jaful se ridică la cel puţin 1,5 milioane de euro.
Multe dintre echipamentele cumpărate de UMF Timişoara sunt în folosinţa Institutului de Cardiologie, însă valoarea de inventar este ţinută secretă. Astfel, în anul 2008, UMF a achiziţionat un tomograf computerizat multislice de înaltă performanţă la preţul oficial de 700.000 de euro fără TVA. În realitate însă, universitatea a plătit pentru aparat 1,2 milioane de euro. Motivele au fost câteva anexe privind softuri şi alte aparate auxiliare. Scandalul a început atunci când rectorul Drăgulescu a cumpărat tomograful fără aprobarea senatului universităţii şi l-a dat în folosinţă spitalului unde este director. Mai mult, costisitoarea achiziţie zace nemontată de doi ani. În acest timp, ea s-a uzat fizic ş