Autorităţile din Târgu Lăpuş vor să construiască cu ajutorul fondurilor europene un drum pentru fermierii care trec drept prin centrul oraşului.
Târgu Lăpuş vrea să se europenizeze, iar autorităţile locale şi-au propus să scape de circulaţia utilajelor agricole prin micul oraş maramureşean. Pentru că în componenţa sa administrativă intră 14 sate şi cătune, zeci de căruţe, tractoare, combine şi alte utilaje agricole tranzitează străzile oraşului situat la confluenţa unor căi de comunicaţie din Ţara Lăpuşului.
Ar-gu-men-tul celor care acum încalcă legea circulaţiei e unul foarte simplu: nu au nici o altă variantă. De aceea, primarul localităţii, Mitru Leşe, spune că vrea să obţină o finanţare de la Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală pentru a realiza un drum de centură special pentru utilajele agricole. Nici criza economică n-ar fi o piedică, spune edilul lăpuşan, pentru că autorităţii locale nu i se cere vreo contribuţie financiară la proiect. „Drumul căruţelor", care va scoate în afara oraşului utilajele agricole, ar urma să fie făcut din piatră concasată. „Construirea unor drumuri agricole, care ar orienta circulaţia mijloacelor agricole de pe drumurile naţionale şi judeţene este soluţia obişnuită. La noi, varianta ocolitoare ar fi de la podul din Dămăcuşeni spre Dobric, Dumbrava, Stoiceni, Borcut, fără să se intre prin oraş", a explicat primarul Leşe.
Programul pe care autorităţile publice din Târgu Lăpuş vor să-l aplice oferă finanţări pentru 17 kilometri de drumuri pietruite şi nu necesită cofinanţare din partea solicitantului. Autorităţile din Târgu Lăpuş vor să construiască cu ajutorul fondurilor europene un drum pentru fermierii care trec drept prin centrul oraşului.
Târgu Lăpuş vrea să se europenizeze, iar autorităţile locale şi-au propus să scape de circulaţia utilajelor agricole prin micul oraş maramureşean. Pentru