Trei administraţii locale din Dolj, din neatenţie sau din... alte cauze, deşi aveau avizele ANFP pe noile organigrame şi state de funcţii întocmite după Ordonanţa 63, au reuşit „performanţa“ să le fie refuzate vizele de legalitate pe hotărârile de consilii locale.
Compartimentul juridic din cadrul Prefecturii Dolj, responsabil de controlul legalităţii actelor, a întocmit referate de legalitate privind toate hotărârile consiliilor locale din comunele, oraşele şi municipiile din judeţ, cu excepţia celor din Afumaţi, Cârna şi Măceşu de Jos. Consiliile locale din aceste trei comune, potrivit prefectului de Dolj, Eugen Georgescu, au trecut peste erorile materiale şi peste formulările greşite din textele hotărârilor şi le-au aprobat în viteză pentru a se încadra în termen. Într-unul din cazuri, nici consilierii, nici primarul nu au observat că numărul de posturi din organigramă era diferit de numărul posturilor înscris în statul de funcţii. În celelalte două cazuri, hotărârile de consiliu erau formulate greşit, motiv pentru care juriştii guvernului din teritoriu le-au respins. „În ceea ce priveşte eroarea materială din documentaţii, respectiv cauza pentru care nu am dat viza de legalitate hotărârii de consiliu, chiar dacă atât organigrama, cât şi statul de funcţii aveau avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, numărul de posturi prevăzut în fiecare nu era acelaşi. Din acest motiv, am contactat ANFP pentru clarificarea situaţiei“, a declarat prefectul Eugen Georgescu. Acesta a adăugat că, deşi termenul prevăzut pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei 63 a fost depăşit, cele trei administraţii locale nu vor fi sancţionate.
Trei administraţii locale din Dolj, din neatenţie sau din... alte cauze, deşi aveau avizele ANFP pe noile organigrame şi state de funcţii întocmite după Ordonanţa 63, au reuşit „performanţa“ să le fie refuzate vizele de