Chiar daca SUA este cunoscuta ca fiind tara oportunitatilor, pentru un numar tot mai mare de persoane este o oferta care nu o mai accepta.
Doar anul trecut, aproximativ 700 de persoane au renuntat la cetatenia SUA, de trei ori mai multi decat in 2008, scrie Russia Today.
Ken O'Keefe a crescut ca american in tara pe care o credea cea mai mareata din lume, un bastion al libertatii si democratiei.
Pentru a proteja aceste idealuri, s-a alaturat armatei, si a mers sa lupte pentru tara in razboiul din Golf. In acel moment visul american s-a transformat in cosmar.
"Am fost pedepsit pentru ca am vorbit despre ce faceau superiorii mei, si viata mea a devenit extrem de grea," a spus Keefe.
"Dupa intoarcerea mea, am inceput sa studiez istoria si politica americana, si am realizat ca toata viata mea am fost mintit.
Am crezut in acele idealuri, si cand am descoperit ca acele idealuri nu sunt tocmai cele prezentate de America intregii lumi, a devenit clar pentru mine ca voi renunta la cetatenia mea."
O'Keefe a aplicat la Departamentul de Stat pentru a inceta a mai fi american, a cerut azil politic in Olanda, si a ars pasaportul. O'Keefe stie ca nu toti sunt de acord cu ce a facut.
Unii sustin ca a fost prea presat de sistem. Totusi au ales sa o faca. Alan Hart, comentatorul emisiunii Middle East, spune ca americanii trebuie sa faca ceva.
"Am cu America o relatie de iubire-ura", a spus Hart. "La un nivel, americanii sunt cei mai neinformati, gresit informati, si credule persoane de pe pamantul lui Dumnezeu. Asta este o veste rea.
Totusi in adancul lor sunt cei mai idealisti. Asa ca am spus, si americanii nu s-au suparat ca am spus, ca daca ar fi informati corect despre cauzele si efectele actiunilor din Orientul Mijlociu, ar putea sa se implice pentru a face democ