Toate şcolile din ţară, de stat sau private, pot apela gratuit la programe prin care să-i înveţe pe elevi, la ore sau în afara acestora, cum să dezvolte câte o mică afacere. Sursa: CODRIN PRISECARIU
Cum să-ţi faci o carte de vizită, cum să te prezinţi unor eventuali clienţi, cum să creezi un buget, ce este un cec sau o acţiune, cum să dezvolţi o mică afacere, cum să-ţi găseşti un loc de muncă, ce trebuie şi ce nu trebuie să faci la un interviu. Toate acestea pot fi învăţate de elevi în cadrul cursurilor organizate în propria şcoală cu sprijinul Junior Achievement România (JAR).
Pentru ca micuţii să beneficieze gratuit de astfel de ore, profesorii trebuie doar să aplice pe site-ul JAR (www.jaromania.org) pentru unul dintre cursurile dorite şi să se apuce de treabă.
Deşi nu foarte multe cadre didactice ştiu asta, din 1993, peste un milion de elevi au beneficiat de astfel de cursuri şi, cel mai important, mare parte dintre aceştia au devenit şi oameni de afaceri.
Alfabetul şi planul de afaceri
"De la vândutul de ceai celorlalţi colegi dimineaţa, cu marja de profit de rigoare, până la realizarea de softuri e ducaţionale. Cam astea sunt afacerile pe care le dezvoltă elevii la cursurile de educaţie antreprenorială", a explicat Doru Călin, manager Entrepreneurship &IT al JAR.
"Vând produse reale, rulează capital real, învaţă cum să identifice şi să vândă acţiuni, pot da şi faliment. Cursurile se bazează pe practică. Noi facem şi traininguri pentru profesori, pentru ca aceste ore să fie ieşite din convenţional şi elevii să ia contact direct cu mediul de afaceri", a subliniat, la rândul ei, Luiza Cristea, manager Education al JAR.
Program gratuit
Pe parcursul desfăşurării programelor, elevii şi profesorii primesc consultanţă de la specialişti voluntari de la care pot afla orice informa