Legume tratate cu electroşocuri
Legumele sunt mai sănătoase doar tratate cu adevărate electroşocuri. Cel puţin aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători americani, care a efectuat primul experiment pe un cartof. În urma tratamentului aplicat, ale cărui costuri sunt nesemnificative, cantitatea de substanţe antioxidante benefice pentru organism a crescut cu 60 la sută. În opinia lui Kazunori Hironaka, de la Obihiro University, această metodă poate fi folosită la nivel industrial. Inspirat de constatarea că seceta şi numeroşi factori naturali au contribuit la creşterea cantităţii de substanţe antioxidante produse de legume, Hironaka a decis să creeze o metodă proprie pentru a verifica dacă acest fenomen ar putea fi indus şi de oameni. „Pentru moment, nu au fost realizate cercetări în legătură cu efectele benefice ale proceselor mecanice asupra legumelor, de aceea am decis să testăm atât efectele şocurilor electrice, cât şi pe cele ale utrasunetelor, care par a fi similare“, a explicat cercetătorul japonez. Cartofii au fost introduşi
într-un recipient cu apă caldă pentru a deveni corpuri conductoare de electricitate. Ulterior, au fost declanşate şocurile electrice. În urma verificărilor efectuate la terminarea experimentului, s-a observat că, în legume, cantitatea de substanţe antioxidante era cu 60 la sută mai ridicată. Rezultate similare au fost observate şi după aplicarea celui de-al doilea tratament. După cinci minute de ultrasunete, s-a observat un efect similar asupra legumelor ca în cazul electroşocurilor. În opinia specialistului japonez, acestea sunt metode „deloc costisitoare, care pot face ca legumele să fie şi mai nutritive“. Deocamdată, nu se ştie dacă electroşocurile influenţează sau nu gustul legumelor. Legume tratate cu electroşocuri
Legumele sunt mai sănătoase doar tratate cu adevărate electroşocuri. Cel p