Zeama de tarate poate avea o multime de utilizari cu bune rezultate in viata noastra de zi cu zi, atat ca produs de ingrijire a pielii, cat si pentru tratarea unui numar de actiuni.
Cum se prepara zeama de tarate
Peste sase linguri de tarate se toarna un litru de apa, de preferinta apa de izvor, se gaseste in magazine, se agita bine si se lasa peste noapte (opt ore). Este recomandat sa se foloseasca lingura de lemn si vas de sticla sau lut. Exclus metalul si plasticul. Dimineata se filtreaza lichidul.
Farmacia din casa: Tarata de grau
Zeama de tarate incalzita si amestecata cu o lingurita de miere de albine se foloseste la tratarea durerilor de gat, a laringitelor si tusei.
Pentru un litru de zeama de tarate care se be ape parcursul unei zile se folosesc opt linguri de tarate peste care se toarna un litru si jumatate de apa.
Zeama de tarate astfel preparata, bauta pe parcursul unei zile, dezintoxica si purifica organismul, curata si catifeleaza pielea, ajuta persoanelor care au probleme cu digestia.
O fosta eleva de a mea, la varsta pubertatii, avea pe fata niste pete mari, de un rosu aprins, care zemuiau tot timpul. Exema! i s-a spus la examinul medical. A fost la medic, a incercat mai multe tratamente dar fara nici un rezultat. Stiind ca ma pasioneaza si studiez medicina naturista a venit la mine si mi-a cerut ajutorul.
Am invatat-o cum sa-si prepare zeama de tarate si cum s-o foloseasca. I-am recomandat sa-si tamponeze locurile bolnave de cateva ori pe zi cu zeama de tarate. Seara, inainte de culcare, i-am spus sa se spele pe fata cu un ceai din flori de galbenele, mai concentrate, in care sa stoarca putina zeama de lamiae. Acelasi lucru trebuia sa faca si dimineata dar fara sa mai puna zeama de lamiae pentru ca porii sa poata asimila zeama de lamaie.
Dupa tre