Administratorul judiciar susţine că EuroHabitat nu are niciun patrimoniu şi deci nimic care poate fi executat
Deşi susţine că nu a intrat în posesia documentelor contabile, Conexpert SPRL a înscris în Tabelul preliminar creanţe de 15 mil. euro ale unor terţe persoane fizice sau societăţi offshore înregistrate în paradisuri fiscale
Speranţele clienţilor ansamblului Planorama s-au dus pe Apa Sâmbetei, odată cu intrarea societăţii Euro Habitat în insolvenţă. Cu banii luaţi şi rate scadente la bancă, deşi obiectul achiziţiei nu le aparţine, cumpărătorii de bună-credinţă se văd acum puşi în situaţia de a rămâne pe dinafara tabelului în care sunt înscrişi creditorii, pentru că administratorul judiciar, Conexpert SPRL, refuză să facă acest lucru în lipsa actelor constitutive şi contabile ale debitoarei.
Potrivit unui comunicat remis ieri presei de către Asociaţia Cumpărătorilor din Ansamblul Planorama, lichidatorul susţine că nu-l poate contacta pe administratorul Euro Habitat şi că societatea nu are niciun patrimoniu care ar putea fi executat.
Mai mult, deşi termenul în care clienţii Planorama se pot înscrie la masa credală este aproape de final (30 august), cumpărătorii nu-l pot contacta nici pe lichidator, care nu răspunde la numerele de telefon postate pe Internet.
"Vă pot confirma acest lucru, pentru că de o lună încerc să-i contactez şi nu pot. Aşa că, nici eu nu mă pot înscrie la masa credală până la data de 30 august", a declarat, pentru Curierul Naţional, Daniel Stătescu, unul dintre clienţi care deşi a achitat integral apartamentul nu a intrat în posesia lui.
"Eu sunt un caz «fericit», pentru că mi-am recuperat penalităţile. Dar plătesc în continuare creditul pe care l-am făcut pentru această achiziţie şi tot nu pot intra în apartament. V-am mai spus: Am trecut apartamentul la pierderi. Nu mai sper nimic. Vreau doar s