Ştie toate tainele cultivării legumelor, pe care le-a descifrat încă din copilărie de la părinţii săi. Iubeşte florile şi are acasă o colecţie impresionantă cu zeci de ghivece de cactuşi.
NĂSCUTĂ. 23 noiembrie 1976, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Liceul de la Măciuca, Vâlcea.
FAMILIE. Căsătorită are doi băieţi.
Tatiana este o tânără care de când se ştie a locuit la ţară. Ea spune că niciodată nu s-ar putea obişnui cu stilul de viaţă al celor de la oraş. „Pentru mine, aerul curat de la ţară, grădina mea şi florile sunt motivele pentru care mă trezesc şi merg mai departe în fiecare dimineaţă", argumentează femeia. Pasiunea pentru grăninărit a moştenit-o de la părinţii ei, încă de pe vremea când era doar o copiliţă. „Tata ne trezea în fiecare dimineaţă şi ne dădea în grijă solarul. Fiecare avea treaba lui, bine stabilită. Eram patru fraţi, iar munca o împărţeam în mod egal", îşi aminteşte Tatiana. De atunci, a învăţat tot ceea ce ştie despre plante şi zarzavaturi. „Pentru a avea o recoltă bună, trebuie să asiguri anumite condiţii plantelor. Umiditate, căldură, lumină acestea sunt doar câteva aspecte. Tata ne învăţa că pentru a avea legume frumose trebuie în permanenţă să vorbeşti cu ele şi să nu le scapi din ochi, ca pe nişte copii", îşi aminteşte tânăra. Munca în solar nu este nici pe departe atât de uşoară cum ar părea la prima vedere. „Cultivăm zeci de kilograme de vinete, ardei, roşii sau ceapă. Fiecare sezon este cu legumeele sale. La ţară, trebuie să faci mereu ceva ca să poţi supravieţui. Agricultura este o modalitate de câştig, dacă ştii să îţi faci treaba ca la carte", mai spune Tatiana Stancu.
Florile, alinarea sufletului
Cea mai mare pasiune a tinerei rămân însă florile pe care le îngrijeşte cu mare dragoste. „Am foarte mulţi cactuşi, care atunci când înfloresc sunt o splendoare. Tocmai am avut unul care mi-a făcu