De mâine şi până duminică, oraşul va fi ocupat de trupele aliate franco-belgo-britano-ceho-sloveno-bulgaro-române
Cum trăiau soldaţii de altă dată, ce mâncau, cum şi mai ales cum luptau? Răspunsurile la aceste întrebări le puteţi descoperi în acest weekend la Râşnov. După Festivalul Internaţional de Film Istoric care a avut loc la Cetate, urmează un alt eveniment internaţional ce va aduce la viaţă traiul militarilor din epoci demult apuse.
Festivalul de reconstituire istorică aflat la a doua ediţie va aduce în Oraşul Trandafirilor participanţi din mai multe ţări europene. Festivalul va începe mâine, la orele 19.00, cu o revistă a trupelor, citirea unei proclamaţii, decorarea primarului şi a directorului festivalului cu medalia „Tradiţie Militară”, plus un marş pe străzile principale ale oraşului. Sâmbătă şi duminică ostaşii vor întinde tabără în curtea Cetăţii Râşnov, iar vizitatorii vor vedea cum se trăieşte în campanie, chiar vor putea gusta din mâncarea de război. Totodată, turiştii vor putea trăi pe viu trei războaie: o luptă din secolul al XVI-lea între cavalerii creştini şi turcii otomani, un război de pe vremea lui Napoleon I şi unul din Primul Război Mondial. Intrarea în Cetate va fi liberă, iar evenimentel se vor încheia târziu, după miezul nopţii.
De mâine, Râşnovul se întoarce în istorie prin intermediul celei de a doua ediţii a Festivalului Internaţional Istoric Academic „În numele Trandafirului” sau mai pe scurt festivalul de reconstituire Istorică. 150 de participanţi din şapte ţări alături de România vor prezenta straiele purtate de ostaşi în diferite vremuri, din Evul Mediu şi secolele XVIII şi XIX, precum şi armele folosite în acele timpuri. „Reînscenarea istorică reprezintă o cufundare în timp şi o mai uşoară percepere prin intermediul istoriei trăite. Reuşim să facem acest lucru cu nişte nebuni frumoşi îndrăgostiţi