Îndrăgostită de fizică, Elena Trifanov a intrat printre primii la Universitatea Politehnică Bucureşti, dar timpul liber şi-l omoară confecţionând bijuterii şi cochetând cu fotografia.
Aflată într-o tabără artistică la Covasna, în clasa a V-a, în urma unui parteneriat între cele două judeţe, a învăţat să facă mici obiecte artizanale (suporturi de flori, mici bijuterii), la început sub coordonarea dirgintei, mai târziu din pură plăcere. Cu timpul a început să-şi perfecţioneze activitatea, astfel încât braţările şi bijuteriile lucrate manuale, codiţele colorate au stârnit interesul colegilor şi prietenilor. În prezent, în asociere cu alte colege, participă chiar la diverse târguri meşteşugăreşti, produsele ei având succes.
După terminarea liceului, pasiunea pentru fizică a determinat-o să intre la Politehnică, unde a căpătat şi alte pasiuni, cea mai importantă fiind fotografia: „momentan sunt la început, deocamdată ma familiarizez cu site-urile de prezentare de fotografie, am învăţat tehnicile. Deşi am un aparat semiprofesionist, sper să reuşesc să-mi achiziţionez unul cu adevărat profesionist, cu care să fac o treabă bună”.
Rezidentă în Canada pentru o lună
Rezidentă în partea engleză a Canadei împreună cu părinţii, Elena a făcut cunoştinţă cu modelul occidental de învăţământ, mult diferit de al nostru. „Eu cred că sistemul nostru de învăţământ este mult mai bun, pentru că la ei şcoala este mult mai uşoară faţă de aici. De exemplu, teorema lui Pitagora se studiază acolo în liceu”, crede Elena. A stat la Vancouver timp de o lună şi o săptămână, dar dificultăţile în adaptare, plus faptul că pierdea anul şcolar în România au determinat familia Trifanov să se întoarcă în ţară.
Oricum, Elena e hotărâtă să facă masteratul într-o ţară occidentală, cel mai probabil în Anglia.