Strategii Premierul este prezentat drept omul de acţiune, iar preşedintele, drept liderul bun să conducă Rusia în secolul XXI. Campaniile de imagine ale prezidenţiabililor Putin şi Medvedev sunt în plină derulare. Primul pozează în omul forte, iar al doilea, în reprezentantul generaţiei iPhone.
Cu 18 luni înainte de alegerile prezidenţiale, strategii în campanii electorale le prezintă ruşilor două tipuri de candidaţi: ex-preşedintele Vladimir Putin, reconvertit în premier, tipul viril şi sportiv, sigur pe el.
Mai citeşte şi:
Bono şi Medvedev, la un ceai pe malul mării
Mai ceva ca James Bond, pozează în faţa aparatelor de filmat călare, la bustul gol, înotând într-un râu învolburat, îmbrăcat în kimono şi practicând judo, neutralizând un tigru în Siberia, trăgând cu arbaleta într-o balenă, stând lângă un urs, mergând pe o Harley-Davidson în mijlocul hoardelor de motociclişti, în Crimeea.
Pe aceeaşi linie se înscrie şi pilotarea unui avion-cisternă pentru a stinge incendiile ce au făcut ravagii vara aceasta în Rusia sau prezenţa sa la bordul unui submarin, pe fundul Lacului Baikal. Ai putea spune că Putin este un ecologist convins, dacă nu ţi-ai aminti de declaraţiile lui din 2003 privind încălzirea globală şi de faptul că a aprobat construcţia unui tronson de autostradă printr-o pădure de la periferia Moscovei. Atunci, Putin declara că „o încălzire cu două-trei grade ar fi benefică pentru Rusia pentru că ruşii ar da mai puţini bani pe haine groase şi ar creşte producţia agricolă".
Supapa Medvedev
Dar atunci când premierul greşeşte, vine preşedintele şi-i dă peste mână. Dmitri Medvedev, actualul locatar de la Kremlin, i-a ordonat prim-ministrului Vladimir Putin să oprească construcţia autostrăzii prin pădurea Kimski, după protestele în creştere ale organizaţiilor ecologiste.
Medvedev a fost sfătuit să facă această mi