Puteţi beneficia de o serie de facilităţi de cazare dacă vă cumpăraţi o locuinţă prin acest sistem. Atenţie însă la ţepe şi la costuri suplimentare.
Românii sunt invitaţi în vacanţe cu facilităţi la cazare, pentru a fi convinşi să-şi cumpere un apartament în regim time-sharing. Este vorba despre un sistem care presupune existenţa unui drept de proprietate asupra unui bun imobil pentru o anumită perioadă de timp într-un an - o săptămână sau două, de exemplu.
Dreptul de exploatare este condiţionat de plata unei taxe de întreţinere menite să acopere cheltuielile necesare asigurării costurilor de întreţinere şi exploatare a imobilului. Din multe puncte de vedere, sistemul poate fi avantajos.
Specialiştii îi avertizează totuşi pe viitorii clienţi să se gândească de două ori înainte de a "se arunca" la o astfel de achiziţie, luând în calcul şi aspectele mai puţin vizibile ale afacerii.
Cazare ieftină în aproape toate ţările lumii
Ionuţ C, din Bucureşti, şi-a cumpărat o locuinţă în acest regim în Tenerife, Spania. "Am plecat în vacanţă pentru o săptămână la invitaţia nominală a unei cunoştinţe. Ne-am plătit drumul, iar cazarea ne-a fost oferită gratuit", povesteşte Ionuţ.
În cadrul celor şapte zile, el a fost invitat să participe la o prezentare. "Mie mi s-a părut un sistem foarte bun. Dincolo de faptul că dispun de apartamentul meu o săptămână din an, am posibilitatea să merg în aproape orice altă ţară din lume, în schimbul unei sume modice. De exemplu, ca să stau o săptămână la Beijing, în China, plătesc 100 de euro", susţine Ionuţ.
Participanţii primesc trimestrial o serie de cataloage cu destinaţiile disponibile la cele mai mici preţuri. Astfel, ei pot sta o săptămână într-un apartament de patru persoane în Cancun, Mexic, plătind doar 150 de euro, sau în Orlando - Statele Unite - în schimbu