De 14 ani, dascălul promovează tradiţia, spiritul şi familia deja închegată la cel mai vechi liceu din Botoşani, Colegiul Naţional „A. T. Laurian“.
Liceu de elită, cu o tradiţie de 150 de ani, Colegiul Naţional „A. T. Laurian“ din Botoşani a avut mereu profesori aleşi pe sprânceană. Unul dintre ei este Ioan Onofrei, fost elev al aceluiaşi liceu, între anii 1978-1982.
Visul său de a se întoarce în şcoala care l-a format ca om s-a împlinit la scurt timp după absolvirea Facultăţii de Istorie şi Filozofie, din cadrul Universităţii „A. I. Cuza“ din Iaşi. Stagiul şi l-a făcut la Şcoala Generală nr. 7, iar din 1996 a devenit titular la catedra de istorie a Colegiului Naţional.
Blog comun pentru elevi şi profesori
Mereu tânăr şi deschis spre nou, Ioan Onofrei a înţeles pe deplin spiritul acestui liceu de tradiţie. „Laurianul nu este un liceu, este o familie. Cine nu înţelege acest lucru nu rezistă printre noi“, a spus profesorul pentru care şcoala este a doua casă. Pentru a-i apropia pe elevi de profesori, Ioan Onofrei a pus bazele unui blog al liceului, unde membrii celor două categorii pot vorbi deschis ca într-o mare familie despre bucuriile, necazurile, speranţele şi neîmplinirile lor.
„Ne încurajăm reciproc, ne susţinem, ne înţelegem permanent. Am reuşit să rupem barierele false dintre pofesor şi elev. Uşa cancelariei este mereu deschisă pentru oricine, iar discuţiile sunt ca la un ceai, cu un bun amic. Acesta este Laurianul“, a precizat profesorul. La catedră el este un profesor extrem de activ, implicat în numeroase proiecte.
Mereu optimist, Onofrei este rând pe rând profesor de istorie, şeful comisiei diriginţilor, consilier educativ, membru al consiliului de administraţie al şcolii, coordonator de proiecte şi activităţi educative şcolare şi extraşcolare, profesor metodist şi membru al Consiliului Consu