"Pana acum va pot spune ca cei de la Fiscul american - celebrul IRS - ne-au raspuns, confirmandu-ne ca activitatea companiei pe teritoriul SUA este minora. De altfel, rulajele prin bancile romanesti sunt aproape nule. Ei au facut majorari de capital bazandu-se pe actiuni ale unei companii de pe teritoriul american, pe care si le-au evaluat la valori foarte mari", a declarat pentru HotNews.ro presedintele ANAF, Sorin Blejnar. In acest moment desfasuram controale alaturi de Fiscul german, pentru ca lucrurile stau intr-adevar sub semnul intrebarii, a mai spus Blejnar.
American European Marketing& Entreprise, cea mai profitabila firma din Romania, nu platea impozit pentru ca era vorba de un profit contabil, obtinut prin reevaluare. Acesta devenea impozabil doar in momentul vinderii activelor.Ori, acest lucru nu se intampla pentru ca nimeni nu cumpara active la preturi auto-evaluate la miliarde de euro.
Profit doar pe hartiePotrivit surselor HotNews.ro, modul in care au procedat cei de la American European Marketing& Entreprises arata ca profitul era strict pe hartie si avea ca scop probabil obtinerea unui tun de la o banca din afara tarii.
"Ei voiau sa arata in afara Romaniei ca au o bonitate iesita din comun, care ii califica pentru un imprumut urias de pilda", au mai spus sursele citate. Este vorba probabil de un cult fara activitati economice de anvergura si nu m-ar mira ca undeva in lume, o banca sa acorde un mare imprumut banesc, dupa care toti sa isi piarda urmele", au mai spus sursele noastre.
ANAF urmeaza sa primeasca in aceste zile rezultatul verificarilor efectuate de Fiscul german, dupa ce IRS-ul american a invalidat o parte din afacerile derulate de AEME pe teritoriul SUA
Scenarii privind spalarea de bani
"Exista proceduri care ne fac sa ne gandim la scenarii in care o firma isi supraevalueaza activele si gaseste o b