India este o destinatie mai putin atractiva pentru muncitorii straini decat alte tari din Asia cum ar fi China, Singapore sau Hong Kong, dar viteza cu care economia ei se dezvolta a facut ca tot mai multe companii sa fie interesate de ea.
Lipsa de specialisti de pe piata relativ noua a Indiei este unul dintre motivele principale pentru care atrage multi occidentali cu spirit de aventura. Acestia sunt in general tineri care vor sa descopere lumea in timp ce lucreaza. Romanii sunt, insa, aproape inexistenti.
Cele mai multe joburi se gasesc in contabilitate, domeniul fiscal si audit, media si marketing. De asemenea, sunt cautati specialisti si in agentiile de turism si companiile aeriene, iar domenii precum arhitectura, designul interior, banci, asigurari si relatii publice sunt tot mai populare. Cel mai dezvoltat domeniu este, insa, IT-ul, care ofera si cele mai multe oportunitati de angajare in acest an.
Salariile difera de la un stat la altul si de la oras la oras, dar cei mai multi bani ii castiga cei din IT. Salariul mediu in acest sector poate ajunge, in cazul unui project manager, la 1 milion de rupii pe an, adica 21.000 de dolari. Un consultant in IT castiga aproape 600.000 de rupii pe an, in timp ce un inginer de software primeste aproape 520.000 de rupii. Un programator are un salariu de 311.000 de rupii pe an, adica 6.600 de dolari.
Chiar daca salariile nu sunt mari in comparatie cu cele din Occident, viata e foarte ieftina. Chiria unui apartament cu doua camere variaza intre 3.000 si 4.000 de rupii pe luna, in timp ce doua persoane pot manca foarte bine la un restaurant cu doar 10 dolari.
Totusi, gasirea unui job si intocmirea hartiilor necesare este partea cea mai usoara in comparatie cu socul cultural pe care urmeaza sa il aiba un lucrator ce nu a mai fost niciodata in India. Companiile care isi d