Pacienţii de la cel mai mare spital din Oltenia se plâng că ascensoarele se blochează regulat. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova susţine că problemele apar din cauză că lifturile sunt prea solicitate, dar că nu reprezintă o primejdie pentru siguranţa oamenilor.
Pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova spun că nu trece săptămână fără ca ascensoarele să nu rămână blocate între etaje sau să nu se defecteze. Astăzi, oamenii, adunaţi pe holurile spitalului, erau nemulţumiţi că erau nevoiţi să se înghesuie în câteva lifturi, pentru că multe dintre ele nu funcţionau. Bolnavii spun că de regulă doar trei din cele 11 lifturi pot fi folosite.
Nervi înainte de operaţie
Marian Grosu (65 de ani), din Melineşti, a aşteptat minute în şir ca unul dintre lifturi să se elibereze, fără niciun rezultat.
„Stau de zece minute să urc cu liful, pentru că sunt bătrân, obosesc repede şi nu pot să urc scările, dar nu apare niciunul. Şi luna trecută, când am venit la control, tot aşa am păţit. Am mers şase etaje pe scări, de era să cad jos“, a spus pensionarul, internat pentru probleme la ficat.
Mariana Albu (35 de ani) era supărată foc, pentru că nu-şi putea transporta cu liftul mama, pe care o însoţea la spital, pentru investigaţii. Femeia a făcut gălăgie pe holul unităţii medicale.
„Unde s-a mai pomenit să se strice lifturile, tocmai când omul are nevoie de ele? M-am săturat să vin pentru tratament şi să nu am parte de niciun fel de condiţii! Plătim asigurări degeaba, doar ca să dăm bani statului şi să se îmbogăţească alţii, iar noi să trăim chinuiţi“, a vorbit femeia.
Personalul medical spune că se întâmplă frecvent să aştepte cu bolnavii în stare gravă, pe targă, şi să-i transporte cu întârziere la anumite secţii, din pricina acestor probleme.
„Într-o zi eram în faţă la Reanimare, aveam un pa