CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, a deschis în judeţele unde are sucursale 22 de "birouri de fonduri europene" specializate pentru consilierea solicitanţilor de finanţare de la UE din iunie şi până în prezent şi intenţionează ca în următoarele luni să acopere întreaga reţea de sucursale din judeţe.
Strategia CEC pentru perioada următoare are în vedere extinderea puternică pe piaţa fondurilor europene, începând de la consultanţa gratuită acordată înaintea începerii proiectelor, cu echipe de specialişti dedicaţi în fiecare judeţ, astfel încât potenţialii clienţi să aibă posibilitatea de a evalua din timp dacă proiectele lor sunt bancabile sau nu şi cum le pot dimensiona astfel încât să devină eligibile pentru finanţare.
"Prin cele peste 4.000 de proiecte pentru obţinere de fonduri europene finanţate până în prezent, banca şi-a dezvoltat o expertiză solidă în domeniu. Mai sunt de absorbit peste 20 de miliarde de euro până în 2013, aşa încât CEC Bank consideră o datorie să susţină prin întreaga reţea şi prin personal dedicat ceea ce este considerată prioritatea strategică a României la ora actuală", a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.
La ora actuală, CEC Bank are în faza de consiliere peste 300 de proiecte pentru accesarea fondurilor europene, cu o valoare totală de peste 400 mil. lei. Prin proiectele finanţate până acum de CEC Bank s-au atras în ţară granturi de circa 270 mil. euro. Suplimentar, prin liniile de la BERD, banca a acordat 477 de credite cu valoare de aproape 20 de milioane de euro.
Printre domeniile creditate de CEC Bank până acum pentru accesarea de fonduri europene se numără construirea şi modernizarea de ferme agricole şi silozuri, construirea de pensiuni turistice, introducerea de sisteme de management al calităţii, proiecte de infrastructură şi utilităţi