Oamenii de ştiinţă au explorat , timp de câteva săptămâni, apele din largul Indoneziei, folosind tehnologie de ultimă oră, şi au fost uimiţi de vietăţile marine descoperite în această zonă.
Imaginile colorate din ocean au uimit prin diversitatea culorilor şi a speciilor marine de pe fundul apelor aici găsindu-se inclusiv specii ale păianjenului de mare şi a unor flori asemănătoare unor bureţi, specii care par a fi carnivore, după cum au anunţat cercetătorii de la Administraţia Navelor şi a Oceanelor din Statele Unite.
Mai citiţi şi:
Constanţa: Specialiştii explică fenomenele din zona costieră a Mării Negre
Oamenii de ştiinţă au declarat, joi, la Jakarta, că în această parte a oceanului ar putea fi descoperite peste 40 de specii noi de animale marine.
VEDEŢI AICI GALERIE FOTO
S-au făcut peste 100.000 de fotografii în timp ce camerele de filmat au înregistrat peste 100 de ore pe peliculă. Aparatele foto şi video au fost protejate de un robot special, cu transmisie prin satelit.
Verena Tunnicliffe, profesor la Universitatea Victoria din Canada, a declarat că imaginile primite au oferit oamenilor de ştiinţă câteva specii marine mai puţin cunoscute. "Ceea ce am descoperit aici este fantastic, sunt lucruri pe care le-am văzut de foarte puţine ori în cariera mea. Sunt uimită de tot ceea ce am întâlnit", a completat Tunnicliffe.
Atenţia oamenilor de ştiinţă a fost atrasă de o specie care arată ca o floare, acoperită cu ace transparente. Cercetătorii cred că este vorba despre o specie de burete carnivor. Crampoanele speciei amintite, acoperite cu un ţesut lipicios, par să "atragă", din ocean, alimentele de care acest organism are nevoie pentru a trăi.
Oamenii de ştiinţă au explorat, în această misiune, aproape 54.000 de kilometri pătraţi, la adâncimi cuprinse între 240 de metri ş