De patru ani, tânăra craioveancă este nelipsită din viaţa comunităţii de români din Udine, graţie torturilor personalizate pe care le pregăteşte la aniversările conaţionalilor.
Deşi s-a pregătit pentru o carieră de profesor de limba franceză, după absolvire, Claudia, asemeni multor tineri licenţiaţi care nu şi-au găsit loc în sistemul de învăţământ din România, a ales să emigreze, în căutarea unei vieţi mai bune.
„Începutul nu a fost deloc uşor. Am plecat din ţară cu multă teamă, dar cu suficientă determinare. Ajunsă în Italia, mi-am luat inima în dinţi, am învăţat repede limba, iar lucrul acesta m-a ajutat să-mi găsesc uşor un loc de muncă, să-mi iau o locuinţă şi rezidenţă“, povesteşte Claudia. Tânăra nu vrea să insiste pe momentele grele şi duce discuţia către punctul în care a realizat că poate câştiga bani frumoşi făcând ce îi place.
I-a impresionat şi pe italieni
„De mică am fost pasionată de gastronomie. Ore întregi o priveam pe mama gătind. Abia aşteptam să plece la serviciu, ca să transform bucătăria într-un adevărat laborator. Unele dintre «inovaţiile» mele ajungeau la gunoi, dar multe ieşeau surprinzător de bine. Mă atrăgeau prăjiturile dificil de realizat, mi se păreau adevărate provocări“, povesteşte Claudia. În anii petrecuţi în Italia, a devenit o adevărată cunoscătoare a bucătăriei tradiţionale, însă nici de data aceasta nu a rezistat să nu improvizeze.
Fire sociabilă, ambiţioasa craioveancă şi-a făcut mulţi prieteni printre italienii şi românii care locuiesc în liniştitul oraş situat în nordul muntos al Italiei. Talentul ei a făcut-o cunoscută şi uşor, uşor a început să creeze torturi inedite, care au devenit punctul culminant al petrecerilor.
„Nu mă apuc niciodată de lucru fără să stau de vorbă cu sărbătoritul, copil sau adult. Pun întrebări despre pasiuni, preferinţe, ca să îmi dau seama ce l-ar