Organizatoare de expoziţii şi autoare a mai multor studii şi articole de specialitate, muzeografa pregăteşte acum o expoziţie cu piese de ceramică din Transilvania secolelor XVI- XXI
CITIŢI ŞI
Mihaela Dana Chioariu scrie poezii pentru copiii din România şi Italia
Karla Roşca lucrează ca muzeograf la Muzeul de Etnografie Săsească „Emil Sigerius“, din cadrul Complexulului Naţional Muzeal „Astra“, din anul 2000 şi se declară extrem de încântată de munca sa. Recunoaşte că este destul de dificil ceea ce face, dar crede că pasiune pentru meseria pe care o are o ajută întotdeauna să treacă peste micile obstacole care îi apar în cale.
Sibianca spune că şi-a dorit dintotdeauna să lucreze într-un muzeu, chiar dacă la început nu ştia cu exactitate ce presupunea acest lucru. „ Trebuie să recunosc că, fără pasiune, nu ai ce căuta într-un muzeu. Dacă la început mă gândeam doar la cât de frumos va fi în cercetările de teren, ulterior mi-am dat seama că trebuie să îţi dedici foarte mare parte din timp, pentru a face ceea ce trebuie.Este un domeniu în care trebuie să studiezi tot timpul, pentru a-ţi aprofunda cunoştinţele, pentru a merge mai departe“,explică muzeografa, care spune că familia că sprijinul familiei este foarte important, în acest domeniu. „ Dacă nu ai susţinere din partea familiei, nu faci nimic. Munca aceasta presupune ore suplimentare, de multe ori, şi chiar fonduri suplimentare“, completează sibianca.
În cei zece ani de muncă, Karla Roşca a realizat numeroase expoziţii de marcă şi şi-a pus amprenta asupra unor simpozioane naţionale şi internaţionale, iar în anul 2007 a obţinut un atestat de expert pe ceramică transilvăneană şi habană. Karla Roşca s-a evidenţiat chiar şi în domeniul editorial, fiind coautor al unor volume extreme de importante pentru cultura transilvăneană.
Două expoziţii în una
Acum, Karla Roşca pune la punc