Peste 2.000 de unităţi din industria agroalimentară au fost verificate în perioada 13.08 - 19.08. 2010. În urma controalelor desfăşurate în mai multe fabrici de pâine, patiserii, magazine care comercializează băuturi alcoolice şi răcoritoare, fructe şi legume, inspectorii sanitari veterinari au dat 10 amenzi în valoare totală de 7.400 de lei şi 21 de avertismente.
Principalele nereguli depistate de inspectori sunt reprezentate de condiţiile de igienă necorespunzătoare, depozitarea produselor neetichetate, lipsa sistemului de monitorizare a temperaturii în spaţiile de depozitare, nerespectarea condiţiilor de manipulare. În anumite unităţi agroalimentare, inspectorii au găsit sursă de apă utilizată contaminată bacteriologic.
Peste 2.000 de unităţi din industria agroalimentară au fost verificate în perioada 13.08 - 19.08. 2010. În urma controalelor desfăşurate în mai multe fabrici de pâine, patiserii, magazine care comercializează băuturi alcoolice şi răcoritoare, fructe şi legume, inspectorii sanitari veterinari au dat 10 amenzi în valoare totală de 7.400 de lei şi 21 de avertismente.
Principalele nereguli depistate de inspectori sunt reprezentate de condiţiile de igienă necorespunzătoare, depozitarea produselor neetichetate, lipsa sistemului de monitorizare a temperaturii în spaţiile de depozitare, nerespectarea condiţiilor de manipulare. În anumite unităţi agroalimentare, inspectorii au găsit sursă de apă utilizată contaminată bacteriologic.