Paragină. Lucrările de reabilitare a Şcolii de muzică şi arte nr. 3 din Bucureşti ar fi trebuit să fie terminate în 2007. Nici anul acesta copiii n-au şanse să înveţe aici Măsură de criză. Dorina Constantin, directoarea Şcolii nr. 111, arată spre băncile mutate pe hol, unde copiii şi-au susţinut corigenţeleAproximativ 2.000 de elevi vor fi nevoiţi să înveţe la alte şcoli, pentru că la unităţile la care sunt înscrişi, lucrările nu au fost finalizate. Este vorba de 50 de clădiri care sunt incluse în programul de reabilitare finanţat de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), la care lucrările sunt în derulare.
Porţile Şcolii nr. 111, din Sectorul 4, vor rămâne, cel mai probabil, închise pe 15 septembrie, iar conducerea a luat măsuri extreme pentru a le permite copiilor să-şi dea corigenţele. „Am fost nevoiţi să-i examinăm pe copii pe hol. Muncitorii lucrează repede, dar mai este de terminat încă un corp de clădire, plus terenul de sport ", ne-a declarat Dorina Constantin, directorul şcolii.
Ministerul Educaţiei a decis să mai aloce 100 de milioane de lei, pentru lucrări de construcţie la unităţi şcolare din ţară, în special la cele care sunt în faza finală de execuţie. La grădiniţe, deficitul de locuri din Bucureşti se menţine, şi în 2010, la 10.000. Cartierele cele mai afectate sunt Militari, Drumul Taberei, Berceni, Giurgiului, Crângaşi, Cotroceni, Colentina, Ferentari şi Rahova.
Paragină. Lucrările de reabilitare a Şcolii de muzică şi arte nr. 3 din Bucureşti ar fi trebuit să fie terminate în 2007. Nici anul acesta copiii n-au şanse să înveţe aici Măsură de criză. Dorina Constantin, directoarea Şcolii nr. 111, arată spre băncile mutate pe hol, unde copiii şi-au susţinut corigenţeleAproximativ 2.000 de elevi vor fi nevoiţi să înveţe la alte şcoli, pentru că la unităţile la care sunt înscrişi, lucrările nu au fost finalizate. Este vorba de 50 de