Direcţiile, agenţiile şi primăriile din judeţul Gorj au început disponibilizarea salariaţilor care nu se mai regăsesc în noile organigrame, oamenii urmând să devină, din septembrie, şomeri cu acte în regulă.
Primăriile şi serviciile deconcentrate din judeţul Gorj au început să disponibilizeze personal. Cei care au primit preavize au fost în mod invariabil conducătorii auto şi femeile de serviciu. Casa Judeţeană de Pensii Gorj a trecut deja la noua organigramă şi, în urma restructurărilor, 19 salariaţi au fost nevoiţi să plece acasă. În prezent, în instituţie mai lucrează doar 51 de persoane, la cele două sedii pe care Casa de Pensii le deţine în Târgu Jiu. Şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă vor fi trimişi oameni în şomaj. George Romanescu, şeful ITM Gorj, a spus că doar două persoane vor fi nevoite să-şi caute alt loc de muncă, fiind vorba de doi conducători auto. Inspectoratul Teritorial de Muncă va rămâne, astfel, cu 63 de angajaţi.
Pleacă şi un inspector şcolar adjunct
La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor primi preaviz 14 salariaţi. Totodată, la Inspectoratul Judeţean Şcolar Gorj, unul dintre cei doi inspectori şcolari generali adjuncţi va trebui să revină la catedră cu normă întreagă, întrucât postul îi va fi restructurat: „Va fi restructurat un post de inspector şcolar general adjunct. De asemenea, vor fi restructurate şi 1,5 posturi de inspectori şcolari şi 2,5 posturi de posturi din celelalte categorii de personal. În ceea ce priveşte inspectorii şcolari, noi lucrăm cu jumătate de normă. La personalul nedidactic, deşi avem posturi vacante şi sunt blocate pentru că nu se pot face angajări în sistemul public, trebuie să mai plece personal. În total, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va disponibiliza şase salariaţi“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct. Cel mai probabil, Ion Işf