Oamenii trebuie sa fie responsabili pentru gesturile pe care le fac. Unul dintre aceste gesturi vitale, pentru o sociatate democratica normala, este votul. Acea motiune de cenzura, pe care poporul are dreptul sa o depuna o data la patru sau cinci ani. Electorii sunt cei responsabili de cine trece de motiune si cine nu.
Cum a reactionat populatia la ultima motiune electorala? A tratat dreptul de vot ca pe o iesire la un spectacol de cabaret sau, chiar, de circ. Si, a mers la urne intr-o veselie totala, dornica sa puna ordine in societatea romaneasca, manipulata de pumni in gura si comunisti spalati. Poporul si-a luat in serios rolul de mama si a mers, nu ca sa dea un vot adevarat, ci ca sa-l protejeze pe cel mai plangacios de animalele fioroase care s-au zburlit la el si l-au facut sa-i dea lacrimile.
Si care tocmai le demonstrase, in cativa ani de zile, ca in Romania se poate trai din spectacol zilnic. Spectacol politc, evident. Iar, alte probleme pot fi date uitarii, atat timp cat "capsunarii" ne alimenteaza tara cu valuta forte. Si suntem pe crestere economica. Ce justitie, ce reforme, ce responsabilitate? Dans sa fie si spectacol de bulevard. Se pare ca romanilor le-a placut acest tip de manifestare politica.
De ce-mi doresc sa ne chinuim, cu raul cel mai rau? Din cauza acestor "plangaciosi", asa-zisi formatori de opinie. Fara sprijinul lor taliban, poate, astazi, oamenii nu ar fi ajuns pe culmile nevralgiei anxioae, chiar daca nu ar fi trait mai bine. S-ar fi multumit cu ceva mai multa decenta.
Sa le plangem de mila unor personaje precum Patavieci, Cartarescu, Sever Voinescu sau Cristi Preda. Liiceanu, confidentul liderului suprem in dialogul "scoala versus tampiti", s-a trezit brusc si el la realitate. Ziaristi, precum Tapalaga sau "Marean de la bulina", se arata si ei la fel de revoltatii. Ba, Tapalaga chiar o da