Intr-o lume perfecta, ai manca doar ce e sanatos si nu ingrasa. In lumea reala, insa, se intampla sa mai fi invitat de prieteni la restaurant, iar pe meniu felurile de mancare sa nu fie cele mai sanatoase. Sau cedezi ispitei si te infrupti dintr-un hot dog ori o pizza la fast-food-ul din centru.
Vestea buna este ca actiunea nociva a alimentelor nesanatoase este diminuata daca acestea sunt consumate in anumite combinatii, conform Parade .
Hot dog + varza acra Astfel, hot dog-ul devine mai putin nociv daca este consumat cu salata de varza acra. De ce? Hot dog-ul abunda in nitrati, care se afla in stransa legatura cu cancerul, insa varza le diminueaza efectul, oprind transformarea acestora in agenti cancerigeni.
Mancare grasa + suc de struguri Daca ai cedat tentatiei si ai consumat o mancare grea, bogata in grasimi, bea un suc de struguri. In timp ce grasimea face ca intreg sistemul sa-ti fie inundat de trigliceride, iar circulatia sa fie incetinita, un pahar de suc de struguri, bogat in antioxidanti, previne mare parte din actiunea nociva a grasimilor.
Mancare sarata + ciocolata Daca stii ca ai mancat sarat, bucura-te de cateva patratele de ciocolata cu un continut de cel putin 60% cacao si in doua ore tensiunea iti va scadea la loc.
Pizza + rozmarin Cand pizza sau orice alta mancare care abunda in carbohidrati este incalzita la peste 250 de grade Celsius, apar niste substante pe care oamenii de stiinta le-au legat de un risc marit de cancer si boli de inima. Antioxidantii dintr-o lingurita de rozmarin proaspat anuleaza efectul nociv al agentilor cancerigeni in proportie de 60%.
Carne rosie + vin rosu Un pahar de vin rosu la o friptura face ca organismul sa absoarba mai putine toxine, ce pot duce la bolile de inima. Nu exagera insa; 200 de ml de vin rosu e tot ce ai nevoie.
@N_P