Foto: www.montignac.com Foto: www.montignac.comVestea tristă a ajuns în presă prin intermediul unui comunicat de presă destul de sec, venit din partea primăriei oraşului francez Annemasse, unde locuia nutriţionistul. Fiica acestuia, Sybelle, nu a fost nici ea mai cooperantă cu jurnaliştii, mărginindu-se la doar câteva declaraţii privind munca de reeditare a operei tatălui său. Până acum, presa nu a reuşit să afle decât că Montignac a încetat din viaţă într-o clinică din Annemasse, unde fusese internat cu ceva timp n urmă. Nicio vorbă însă despre suferinţa care l-a măcinat pe nutriţionist şi l-a făcut să se stingă din viaţă într-un mod atât de neaşteptat.
Montignac, un fost director în industria farmaceutică şi care s-a luptat toată viaţa cu obezitatea, a început primele cercetări în domeniul nutriţiei în anii '70, din dorinţa de a-şi rezolva propriile probleme legate de greutate. El a pus bazele regimului disociat - lipidele şi glucidele nu trebuie amestecate în timpul aceleaşi mese - pe care l-a testat pe el însuşi, reuşind să slăbească 15 kilograme în doar câteva luni.
Metoda Montignac, care l-a făcut celebru în întreaga lume, are la bază două principii simple. Primul ar fi că îngrăşarea nu este determinată de calorii, în vreme ce al doilea spune că trebuie să alegem alimentele pe care le consumăm în funcţie de valoarea lor nutriţională. Mai exact, ar trebui să alegem doar carbohidraţi cu indice glicemic scăzut sau foarte scăzut, să nu evităm acizii polisaturaţi Omega 3 (grăsime de peşte) şi acizii graşi monosaturaţi (uleiul de măsline) şi să ocolim acizii graşi saturaţi (unt, carne grasă). Metoda Montignac a făcut furori şi în ţara noastră, numeroşi români postându-şi poveştile de viaţă pe site-ul nutriţionistului (www.montignac.com).
Foto: www.montignac.com Foto: www.montignac.comVestea tristă a ajuns în presă prin intermediul unui comunica