A jucat în sute de piese de comedie. A fost parteneră de scenă, printre alţii, cu Nicu Constantin, Romică Ţociu şi Cornel Palade.
Tradiţia de familie a împins-o practic spre viitoarea carieră: actriţă de comedie. Tatăl Luminiţei Panaitopol a fost actor şi a înfiinţat teatrul de revistă la Galaţi, alături de Teodor Munteanu şi Alexandru Jula, în timp mama a profesat ca solistă la Teatrul Muzical „Nae Leonard".
20 de ani de teatru
Nu a contat nici un moment faptul că nu a făcut o facultate de profil pentru că publicul a apreciat-o întotdeuna.
„Nu am fost dezamăgită de public şi nici invers", ne declară artista.
Face teatru de 20 de ani, perioadă în care a jucat în sute de piese de comedie, spectacole pentru copii şi matinale. Primul partener de scenă i-a fost chiar tatăl său, George Panaitopol, iar apoi a jucat alături de Cornel Palade şi Romică Ţociu.
Nu a avut reţineri niciodată să joace în miciconcerte în mediul rural, care însă nu se pot compara cu turneele din străinătate. Luminiţa Panaitopol este dezamăgită că peste hotare nu poate juca decât pentru comunităţile de români întrucât nimeni altcineva nu înţelege limba.
„Acolo ajung să joace doar actorii de comedie foarte cunoscuţi de la noi: Stela Popescu, Alexandru Arşinel. S-a obişnuit lumea cu ei", ne explică actriţa cum stau lucrurile.
Îi place să joace în scenete şi să interpreteze monologuri. Îşi aminteşte de o piesă pe care a creat-o recent şi în care a şi jucat - „Se întorc românii acasă" - ce are ca subiect aniversarea a 50 de ani a bunicilor dintr-o familie de români.
Ideea este interesantă prin perspectiva faptului că nepoţii plecaţi în toate colţurile lumii se întorc pentru a prezenta într-o formă proprie tradiţiile şi datinile din ţările de adopţie.
Prin tot ceea ce spune, prin tot ceea ce face, L