Mii de timisoreni au petrecut serile sfârşitului de săptămână în Parcul Rozelor, unde, de joi până duminică, a avut loc a şasea ediţie a Festivalului de Operă şi Operetă. Sursa: Adi PîclişanSursa: Adi PîclişanSursa: Adi PîclişanSursa: Adi Pîclişan
1 /.
“E altceva decât în sala de concerte”, au spus timişorenii. Organizat de Opera Română din Timişoara, festivalul a debutat joi cu “Carmen”, de Geoges Bizet. Vineri s-a cântat “Văduva veselă” de Franz Lehar.
Sâmbătă a fost o seară cu totul specială: dansatorii corpului de balet din St. Pölten, Austria, avându-i ca solişti pe Kristin Chantal, Daria Suzi, Leonam Conceicao şi Rony Ronilson, au dansat în spectacolul „Sânge vienez”, pe valsuri de Johann Strauss şi Franz Lehar. Elastici şi diafani în mişcări, austriecii au adus pe scena Teatrului de vară o seară de cultură imperială.
Duminică, Festivalul de Operă şi Operetă a continuat la prânz cu un spectacol pentru copii, „Motanul încălţat”, de Cornel Trăilescu, iar seara, de la 20.30 se va juca „My Fair Lady”, un musical în trei acte după „Pygmalion”, de George Barnard Shaw, pe muzica lui Frederick Loewe.
Vizavi de scenă, într-o lumă difuză, departe de puterea reflectoarelor de scenă, atmosfera din Parcul Rozelor a intrat, seară de seară, într-o aparenţă de târg sau festival popular. Cu un public de aproape 2.500 de oameni, numai în prima seară, conform estimării maestrului Corneliu Murgu, directorul Operei Române din Timişoara, a şasea ediţie a Festivalului de Operă şi Operetă a adunat un public fără precedent.
Printre pensionari care şi-au luat gratuit doza de cultură, plângându-se că, din cauza crizei, nu mai pot să îşi permită nici măcar un spectacol de operă sau teatru, s-au aflat şi tineri. Cei mai mulţi au gustat evenimentul pur şi simplu pentru că era gratis. „Nu am mai fost niciodată al operă, sincer,