Pistoalele cu gaze vor fi supuse autorizării, iar armele cu aer comprimat vor putea fi folosite doar în spaţii speciale. În cazul în care arma este folosită în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, deţinătorul nu va mai putea obţine o nouă autorizaţie decât după doi ani.
Noile prevederi vor intra în vigoare începând din octombrie. Poliţiştii spun că aceste măsuri vin în urma unei interpretări greşite, de către deţinători, a Legii 295 privind liberalizarea accesului populaţiei la armele non-letale.
Mai citeşte şi:
Peste 2000 de oameni au încălcat anul acesta regimul armelor şi muniţiilor
Pistolarul din centrul Galaţiului mărturiseşte: „Am tras în ei pentru că mă plictiseam!”
„Cei care şi-au luat arme n-au înţeles că acestea pot fi folosite doar în scopul autoapărării, şi nu la nervi, în încăierări pentru locurile de parcare, ori în cazul unor incidente în trafic. Tocmai de aceea am dorit să modificăm legea", a explicat comisarul-şef Valentin Niculiţă de la Direcţia Arme şi Muniţii din cadrul Poliţiei Române.
Astfel, pentru achiziţionarea unui pistol cu gaze nu se va mai face doar o notificare către poliţie, ci se va întocmi un dosar care să conţină: actul de identitate, cerere pentru eliberarea permisului de armă, cazierul judiciar, certificat medical, aviz psihologic, două fotografii color şi taxele aferente. Atenţie! După depunerea dosarului se va face şi verificarea, la domiciliu, a solicitantului, de către autorităţile competente, pentru a se asigura că nu prezintă pericol pentru ordinea publică şi siguranţa persoanelor.
Armele air-soft, doar în spaţii speciale
„Armele tip air-soft, dar şi cele de paintball nu vor mai putea fi transportate decât în husă, bagaj sau ambalaje speciale, iar folosirea acestora se va face doar în spaţii special amenajate sau delimitate cu marcaje de atenţionare", a