Deşi există serioase semne de întrebare vizavi de valoarea foarte mică cu care au fost privatizate o serie de I.A.S.-uri din Timiş şi deşi s-a cerut şi de pe plan local, şi de pe plan central, o anchetă serioasă în acest sens, investigaţia pare să stagneze. Ea a fost îndreptată de către Parlament spre Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului, care are precedente legate de anchete de privatizări îngropate definitiv.
Vânzare la preţuri unicat
Deşi sunt parlamentari cum e deputatul P.D.-L. de Timiş Valeriu Tabără, care au solicitat de nenumărate ori în ultimii ani verificarea privatizărilor de I.A.S.-uri din judeţ, ajunsă la apogeu în timpul guvernării P.S.D., abia anul trecut D.N.A. şi-a manifestat intenţia de a demara o anchetă în acest sens. Potrivit sesizărilor făcute pe această temă de către Valeriu Tabără, ancheta ar trebui să se îndrepte cu prioritate spre privatizarea unităţilor S.C. Grabtim S.A. Grabaţi, S.C. Sinagro S.A. Sânnicolau Mare., S.C. Agrotim S.A. Timişoara şi S.C. Agroturism S.A. Lugoj, privatizate în perioada când senatorul timişean Ilie Sârbu era ministru al Agriculturii.
Din păcate, ancheta D.N.A. nu pare să facă mari progrese, deşi a trecut un an şi jumătate de la demararea investigaţiei. Cap de pluton în seria de privatizări ciudate rămâne Grabtim Grabaţi, iar cifrele Ministerului Agriculturii legate de această privatizare dezvăluie o discrepanţă extrem de mare între valoarea unităţii şi valoarea pachetului de acţiuni scos la vânzare de către stat. Conform informaţiilor făcute publice de fostul ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, în prezent comisar european pentru portofoliul Agriculturii, situaţia legată de patrimoniul Grabtim şi de valoarea pachetului de acţiuni vândut era mai mult decât ciudată.
La momentul privatizării, în 2002, conform informaţiilor furnizate de Dacian Cioloş, privat