Tarife mai mici cu până la 20%, micul dejun din partea casei, accesul gratuit la piscină şi la sala de fitness. Acestea sunt mişcările prin care managerii unităţilor de cazare de la munte au reuşit, după un debut de sezon dezamăgitor, să ridice gradul de ocupare la peste 90%. Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din zonele montane au înţeles că, dacă nu-şi reconsideră strategia de atragere a clienţilor, vor pierde în favoarea litoralului şi bruma de turişti pe care îi av
Tarife mai mici cu până la 20%, micul dejun din partea casei, accesul gratuit la piscină şi la sala de fitness. Acestea sunt mişcările prin care managerii unităţilor de cazare de la munte au reuşit, după un debut de sezon dezamăgitor, să ridice gradul de ocupare la peste 90%.
Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din zonele montane au înţeles că, dacă nu-şi reconsideră strategia de atragere a clienţilor, vor pierde în favoarea litoralului şi bruma de turişti pe care îi aveau. Ca urmare, cei mai mulţi dintre ei au scăzut tarifele cu 10% până la 20% ori au inclus micul dejun în preţul camerei. În plus, hotelierii montani au acompaniat reducerea de tarife cu introducerea mai multor facilităţi, precum accesul gratuit la piscină, saună sau sala de fitness. Preţul mediu pentru o noapte de cazare la un hotel montan în plin sezon este de aproximativ 200 de lei, având inclus şi micul dejun, devenind astfel o alternativă avantajoasă pentru turiştii de weekend. De exemplu, cazarea la trei stele în complexul Cheile Grădiştei costă 200 de lei (cu mic dejun inclus), în vreme ce la Mamaia, la hotelul Central, tot de trei stele şi cu mic dejun inclus, turistul va plăti 340 de lei. Ambele hoteluri sunt dotate cu piscină. Diferenţa de preţ se simte şi la patru stele. Astfel, cei care optează pentru munte vor plăti la hotelul Orizont din Predeal 300 de lei pentru o noapte de cazare, cu mic dejun inclus.