Două persoane au murit în urma infectării cu virusul West Nile. Este vorba despre doi pacienţi în varstă de 75 şi respectiv 79 de ani. Cele două decese s-au înregistrat la Bucureşti şi Constanţa. Pacienţii sufereau şi de alte afecţiuni.
Ministerul Sănătăţii a anunţat apariţia a şapte cazuri de infectare cu virusul West Nile în Romania. Alte două cazuri sunt în curs de confirmare. Cazurile de infectare au fost semnalate în judeţele Galaţi, Teleorman, Dolj, Bucureşti, Constanţa, în sud, în comuna Băneasa de Dobrogea, Alba, Sibiu, Cluj, Valea Mureşului. Cazurile au fost confirmate vineri, sambătă şi duminică.
Simptomele meningitei West Nile sunt similare unei viroze: febră, dureri intense de cap , vărsături, dureri musculare.
Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţanţarilor, dar care nu se transmite direct
, de la om la om. Virusul este comun în Africa, Asia Centrala si de Vest si Orientul Mijlociu.
Cum poate fi evitată infectarea cu virusul West Nile:
-purtarea de haine cu maneci lungi
-folosirea de produse
împotriva ţanţarilor
-plase speciale la uşi şi la ferestre
-îndepărtarea surselor de apă stătută.
In 1996, Romania s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa. Prin urmare, începand cu anul 1997, autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere al acestei infecţii. Prin acest sistem anul trecut au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire. In această perioadă este în plină derulare, pană în octombrie, un program special de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile.
Două persoane au murit în urma infectării cu virusul West Nile. Este vorba despre doi pacienţi în varstă de 75 şi respectiv 79 de ani. Cele două decese s-au înregistr