Sindicatele si patronatele au iesit nemultumite, luni, de la sedinta cu Guvernul in care urma sa se negocieze salariul minim pe economie.
Vicepresedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, s-a declarat nemultumit ca Ministerul de Finante "a adus cu 5 minute" inainte de discutii documentele ce trebuiau supuse dezbaterii si ca nu a fost luata in serios propunerea lor.
"Nu se poate discuta pe un astfel de mod. La modul cum ne trateaza Ministerul Finantelor, inclin sa zic ca este un fel de joaca. Avem promisiuni ca atunci cand ne vom intalni din nou vom avea si celelalte documente, asa cum le-am cerut. Am avut marea deziluzie sa primim un simplu material inainte de sedinta", a declarat acesta.
"Saptamana viitoare urmeaza sa discutam si pe texte punctul de vedere. In ceea ce priveste legea de aplicare, fondul de salarii, in 2011, este de 39 de miliarde de lei. Este vorba de 1,29 de milioane de salariati in sectorul bugetar. Orice discutii se poarta in interiorul acestor cifre", a precizat, la randul sau, Dumitru Costin, seful BNS.
Pentru sindicalisti, singura garantie ca Guvernul va lua masuri in ceea ce priveste legea salarizarii o reprezinta acordul facut cu FMI.
"Este o obligatie pentru Guvernul Romaniei, indiferent cum se numeste el, Boc... Poc... Trebuie sa aprobe legea in acest an, cu intrare in vigoare in 2011. Cred ca va trebui sa vina momentul adevarului. Nu sunt de acord cu ideea de a mentine acest salariu minim la acest nivel scazut, pentru ca oamenii de valoare pleaca", a adaugat Costin.
Guvernul trebuia sa negocieze, luni, cu sindicatele si patronatele salariul minim pe economie. Propunerea sindicatelor este de 750 de lei, in timp ce Guvernul ofera cu 100 lei mai putin.
Sindicatele si patronatele au iesit nemultumite, luni, de la sedinta cu Guvernul in care urma sa se negocie