După ce a cucerit medalii la judo, a devenit antrenorul coordonator al lotului naţional de unifight.
A intrat prima dată într-o sală de judo când avea 12 ani, iar patru luni mai târziu cucerea deja prima medalie de bronz la Campionatul Naţional de Juniori. Chiar dacă în copilărie era destul de slab, s-a apucat de acest sport în urma unei selecţii făcută la şcoala din Oneşti, unde era elev. N-a mai putut renunţa la judo timp de zece ani. În tot acest timp a cucerit zeci de medalii la campionatele interne. Visul său era să ajungă pe podium la un campionat de talie mondială. În 1994, s-a angajat în cadrul Ministerului de Interne şi a continuat să obţină medalii ca judoka în concursurile naţionale organizate între poliţişti.
Medaliat de două ori la Campionatele Mondiale
În 2008, a decis să schimbe disciplina sportivă şi aşa a intrat în lumea unifight-ului. I-a plăcut pentru că este un sport complex şi are mare legătură cu judo. Unifight-ul implică, în primă fază, o adevărată cursă cu obstacole dintre cele mai interesante. Abia după urmează partea cea mai aşteptată: lupta în ring cu adeversarul.
Mihai a reuşit în cariera sa de sportiv să cucerească două medalii de bronz la două Campionate Mondiale, fiind primul sportiv din zona Moldovei care a atins această performanţă. Şi-a încheiat cariera anul acesta când, la Campionatele Naţionale de Unifight organizate de Ministerul de Interne, a cucerit medalia de aur la categoria 100 de kilograme.
Acum este antrenorul coordonator al lotului naţional al României şi vrea ca măcar unul dintre elevii săi să obţină prima medalie mondială de aur la acest sport. „Anul acesta România va găzdui Mondialele. Sperăm să ne cânte şi nouă imnul“, ne-a spus încrezător sportivul. Din luna septembrie va începe pregătirile cu sportivii.
întrebări şi răspunsuri
Cine crezi că va reuşi să