Cascada de pe Valea Prahovei, cu o înălţime de 15 metri, atrage an de an mii de turişti din toate colţurile ţării şi din străinătate, care îşi doresc să facă mişcare şi să se lase îmbrăţişaţi de natură. Spectacolul neîntrerupt al apei aflate în cădere e impresionant, iar împrejurimile şi apa care şipoteşte îmbie la relaxare şi delectare
Situată pe versantul estic al Munţilor Bucegi, cascada Urlătoarea oferă o imagine feerică.
Mai citeşte şi:
VIDEO Colţ de rai: Spectacolul naturii pe Cheile Nerei
La 300 de metri mai sus se găsesc încă două cascade, mai mici, Urlătoarea Mare şi Urlătoarea Mică, dar acestea se bucură de mai puţin interes, pentru că traseul este nemenajat. În zonă se ajunge de pe Drumul Naţional 1, de la telecabina Buşteni. Un alt traseu marcat este cel de la Poiana Ţapului, denumit „Drumul Regal" pentru că pe aici obişnuiau să se plimbe călare regele Carol I şi, mai târziu, Regina Maria.
Drumul spre cascadă este marcat cu bulină roşie şi poate fi parcurs în cel mult o jumătate de oră. Presărat cu „scări naturale", formate de rădăcinile copacilor, traseul are câteva hopuri mici, iar cele două podeţe din lemn le dau temerarilor o senzaţie de ameţeală. Turiştii trebuie să fie foarte atenţi, pentru că în 1995 aici şi-a pierdut viaţa o turistă.
Salvamontiştii spun că podeţele sunt refăcute în fiecare an. „Am venit de la Constanţa ca să ne răcorim la munte. Din păcate, am venit în costumaţie de mare, în şlapi şi pantaloni scurţi, în grabă, neştiind cum e traseul. Oricum, locul e superb. Este liniştit şi mai curat decât ne aşteptam. La traseu mi-a fost greu, pentru că a trebuit să-l duc pe cel mic în braţe, dar a fost bine. Ar fi fost păcat să ajungem prin zonă şi să nu trecem pe aici. Sunt locuri care mă fac să cred că nu sunt în România", spune Alina Bănescu (de 29 de ani).
„Este extraordinar şi chiar mă mir că sunt