Profesorul universitar Ştefan Găitănaru a scris 10 cărţi de gramatică, fiind foarte cunoscut şi apreciat de studenţii de la Facultatea de Litere din Piteşti
Când stai de vorbă cu un doctor al literelor, trebuie să-ţi stăpâneşti vorbele. Fără să vrei, îţi trece prin minte că distinsul interlocutor te ascultă şi, în acelaşi timp, îţi suceşte cuvintele pe toate părţile, că le face deja, în mintea sa ascuţită, analiza morfo-sintactică.
Acest sentiment ţi-l lasă, la prima vedere, şi profesorul universitar doctor Ştefan Găitănaru, şeful catedrei de Limba Română de la Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Piteşti.
Om şcolit, citit şi educat, Ştefan Găitănaru impune respect prin ţinuta sa, dar şi prin spontaneitatea de care dă dovadă.
S-a născut la Ocnele Mari, în judeţul Vâlcea, pasiunea sa înfocată, fiind, încă de mic, lectura.
În 1974 a intrat în învăţământ, predându-le, timp de trei ani, elevilor de la Liceul Zinca Golescu. Cu acest prilej a ajuns în Argeşul din care, ulterior, a decis să nu mai plece.
După trei ani petrecuţi la catedra de liceu, timp în care şi-a dat definitivatul, profesorul Ştefan Găitănaru a decis că este cazul unui pas în faţă.
Aşa că s-a îndreptat către învăţământul superior, unde a şi obţinut un post de asistent universitar.
Studiul aprofundat şi dragostea pentru limba română l-au ajutat pe Ştefan Găitănaru să urce rapid treptele ierarhice, ajungând profesor universitar.
„Ca profesor, sunt apreciat de studenţi, pe care îi consider colegii mei. Pe parcursul predării mă focusez pe cei slabi. Deviza mea este aceasta: să-i găsesc pe cei care vor deveni mai mari şi mai buni ca mine, să le eliberez drumul spre a merge mai departe”, spune doctorul în litere.
A citit mii de cărţi
„Am citit foarte multe cărţi. Am acasă trei biblioteci, cu peste 3000 de volume. Le-am citit pe acelea