Lipsa de companii care sa ofere cursuri specializate in domeniul IT l-au determinat in 2008 pe Daniel Nastase, 25 de ani, sa deschida o afacere in acest domeniu, desi nu avea experienta in training sau in managementul unei companii. Dar cunostintele de informatica i-au adus pana acum in jur de 900 de cursanti si clienti precum Accenture, Eurek, Vodafone sau Siemens.
Cand a decis sa deschida propria firma, Daniel Nastase (foto) avea 23 de ani si o experienta de aproximativ patru ani in programare in companii precum Gameloft, unul dintre principalii producatori de jocuri pentru telefoanele mobile, si Kondiment Interactive, agentie de publicitate online.
Banii castigati in perioada in care lucra ca programator, dar si o finantare primita din partea partenerului sau de business au fost indeajuns pentru a investi aproximativ 15.000 euro in lansarea afacerii, majoritarea sumei fiind alocata pentru achizitionarea de echipamente si pentru amenajarea sediului.
“Cred ca educatia in IT are un avantaj considerabil, fata de educatia in alte domenii, si anume are un sistem de validare clar si extrem de ieftin: calculatorul. De exemplu, daca trebuie sa construiesti o scoala de management este destul de greu sa verifici daca un student alege o solutie buna sau proasta pentru o anumita problema. Ti-ar trebui o firma aflata in situatia descrisa in problema pentru a testa solutia, in timp ce pentru a testa o solutie in IT ai nevoie un simplu calculator pe care sa rulezi codul scris”, afirma Nastase despre alegerea de a lansa Line Education Center (LEC), o afacere in domeniul trainingului IT, care anul acesta va avea afaceri de cel putin 30.000 de euro.
Anul trecut firma a avut venituri de aproximativ 25.000 de euro si un profit net de peste 5.000 de euro, potrivit datelor companiei.
Dintre cei 900 de studenti pe care i-a avut pana acum LEC, cei mai